Skwalan z oliwek 100% - Serum nawilżające Mohani

Producent / Marka: Mohani
ID: 1120 EAN: 5902802720900
Ocena: (52 głosów)

Skwalan intensywnie nawilża i uelastycznia skórę, przywraca jej miękkość i gładkość. Może być stosowany bezpośrednio na skórę lub jako dodatek do innych kosmetyków.

Cena: 22,99 zł 22.99 PLN
ilość Ilość szt.
  • Dostępność: Zostało tylko kilka sztuk!
  • Wysyłka do 24 godzin

Koszty i terminy dostawy Darmowa dostawa od 150 zł

  • Paczkomaty InPostPaczkomaty InPost 11 zł (1-2 dni robocze)
  • Kurier DPDKurier DPD 15 zł (1-2 dni robocze)
  • Czas dostawy jest orientacyjny i wynika ze średniego czasu dostaw.
    Zobacz wszystkie opcje dostawy

Opis

Dlaczego warto kupować w sklepie Sanaja.pl?

Bezpieczne zakupy

Dzięki certyfikatowi SSL wszystkie dane podawane podczas rejestracji i składania zamówienia, przesyłane są w postaci zaszyfrowanej.

Ekspresowa wysyłka

99% produktów dostępnych w sklepie, posiadamy fizycznie w magazynie. Zamówienia wysyłamy w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty. Sprawdź terminy i koszty dostawy.

Gwarancja jakości

Gwarantujemy, że kosmetyki są świeże i oryginalne, wytworzone przez deklarowanych producentów.

Darmowa dostawa

Zrób zamówienie za 150 zł, a otrzymasz opcję darmowej dostawy (Paczkomaty InPost).

Wygodne płatności

Udostępniamy szybkie, bezpieczne płatności. Oferujemy również wysyłkę za pobraniem.

regulamin sklepu internetowego

Mohani Skwalan z oliwy z oliwek - Opis produktu

Skwalan z oliwek Mohani Natural SPA to 100%, naturalny, czysty olejek pozyskiwany z oliwy z oliwek. Stanowi nasyconą i stabilną formę skwalenu, który jest naturalnym składnikiem ochronnej warstwy lipidowej naskórka (sebum). Dzięki temu jest świetnie tolerowany przez skórę i łatwo się wchłania. Jako składnik spoiwa międzykomórkowego dba o prawidłowe nawilżenie i utrzymanie wody w skórze.

Skwalan to lekki, bezbarwny i bezzapachowy olejek, który szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Nie zapycha porów w skórze. Skwalan to także silny antyoksydant, chroniący struktury lipidowe skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami.

Skwalan w kosmetyce jest bardzo cenionym składnikiem, docenianym również przez konsumentki na całym świecie, a to za sprawą jego wszechstronnych właściwości. Skwalan jest często wykorzystywany jako dodatek w wielu profesjonalnych kosmetykach nawilżających i przeciwstarzeniowych.

Ciekawostka

Co to jest skwalan?

Skwalan to stabilna forma chemiczna skwalenu, który jest składnikiem ludzkiej skóry (sebum). Jego produkcja po 25 roku życia znacznie spada, w związku z czym pielęgnacja skóry skwalanem znacznie poprawia jej wygląd, poprzez poprawę jędrności i odpowiednie nawilżenie. W przeciwieństwie do skwalenu, skwalan nie ulega rozkładowi pod wpływem tlenu i promieni słonecznych, dlatego chętnie jest wykorzystywany w kosmetyce. Jest odporny na utlenianie i posiada takie same właściwości jak skwalen.

Skwalan z oliwek właściwości

  • Jest silnym antyoksydantem.
  • Posiada właściwości ochronne.
  • Nie zatyka porów.
  • Jest naturalnym filtrem UV.
  • Szybko się wchłania.
  • Jest doskonałym nośnikiem substancji aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.
  • Łatwo miesza się z naturalnym sebum skóry.
  • Przedłuża działanie witamin A i E, koenzymu Q10.

Skwalan działanie

  • Intensywnie nawilża i dotlenia skórę.
  • Regeneruje i koi suchą i popękaną skórę.
  • Uszczelnia przestrzenie międzykomórkowe. Spowalnia procesy starzenia się skóry.
  • Spłyca drobne zmarszczki.
  • Redukuje przebarwienia i blizny potrądzikowe.
  • Regeneruje płaszcz lipidowy skóry.
  • Poprawia elastyczność i jędrność skóry.
  • Przywraca skórze miękkość.
  • Poprawia wnikanie składników odżywczych w głąb skóry.
  • Zapobiega nadmiernej utracie wody z komórek skóry.
  • Przyspiesza gojenie oparzeń słonecznych.
  • Pomaga w leczeniu egzemy.

Dla kogo polecany jest skwalan?

Skwalan oliwny polecany jest do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, a w szczególności dla osób z cerą wrażliwą, dojrzałą, suchą i zwiotczałą. Skwalan nie powoduje podrażnień i zmian alergicznych i polecany jest do wszystkich rodzajów skóry po 25 roku życia.

Skwalan jak stosować?

Skwalan można stosować bezpośrednio na skórę w celu jej nawilżenia lub jako dodatek do domowych kosmetyków. Dzięki temu, że wspomaga przenikanie składników aktywnych wgłąb skóry, jest cenny dodatkiem do innych olejków, aktywnych serów i maseczek. Skwalan można stosować na wiele sposobów:

  • Olejek na twarz - można stosować bezpośrednio na twarz rano i wieczorem, również pod makijaż. Można również łączyć z innymi olejami.
  • Nawilżający i odżywczy olejek do ciała - wmasować w skórę jak zwykły olejek, ze szczególnym uwzględnieniem miejsc mocno przesuszonych.
  • Dodatek do innych kosmetyków - doskonale sprawdzi się jako dodatkowy składnik gotowych kremów do twarzy i balsamów do ciała.
  • Dwufazowy nawilżacz - połączyć z żelem hialuronowym i nakładać opuszkami palców, delikatnie masując i wklepując w skórę.
  • Baza olejowa pod makijaż.
  • Dodatek do maseczek - doskonale wzbogaci maseczki w proszku.
  • Do masażu - jako dodatek do innego oleju, np. oleju kokosowego.

Skwalan pod oczy

Skwalan oliwny warto również stosować do pielęgnacji przesuszonej, odwodnionej i podrażnionej skóry wokół oczu. Nie podrażnia bowiem nawet wrażliwej skóry, działa kojąco i przyspiesza jej regenerację.

Skwalan na włosy

Skwalan z oliwy z oliwek można wykorzystać do zabiegu olejowania włosów. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do gotowej maski do włosów, wzbogacający jej działanie.

Skwalan przechowywanie

Przechowywać w temperaturze pokojowej.

Bezpieczeństwo

  • 100% naturalny i czysty skwalan z oliwy z oliwek
  • Produkt nietestowany na zwierzętach.
  • Kosmetyk wegański

Kosmetyk wegańskiNietestowany na zwierzętachKosmetyk 100% naturalny

Dodatkowe informacje

  • Objętość netto: 30 ml
  • Postać: bezbarwny, przezroczysty, lekki olejek bez zapachu. Łatwo się wchłania.
  • Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z nakrętką wyposażoną w pipetę (pozwala to na higieniczne nabieranie i precyzyjne dozowanie)
  • Producent: Mohani Polska
  • Zastosowanie: na skórę twarzy lub jako składnik domowych kosmetyków.
  • Rodzaj skóry: wszystkie typy skóry, w szczególności cera wrażliwa, dojrzała, sucha i zwiotczała.

Skład produktu

Skład/ Inci: Squalane (Olive)

Wyszukiwane hasła

  • mohani skwalan z oliwy z oliwek
  • skwalan z oliwek 100 mohani
  • skwalan oliwny

Produkty uzupełniające

Klienci, którzy kupili Skwalan z oliwek 100% - Serum nawilżające Mohani wybrali również poniższe produkty. Być może Ciebie również zainteresują i razem pozwolą stworzyć ciekawy i kompleksowy zestaw do codziennej pielęgnacji.

Opinie klientów - (3) [ Oceń produkt ]

  • 31 października 2019

    Sprawdza się jako serum i baza pod krem, jako dodatek do kremu albo sam na twarz. Dobrze wchłania się w skórę i pozostawia naturalny blask. Nadaje się pod makijaż. po pierwszym użyciu się w nim zakochałam! :-)

  • 1 grudnia 2019

    Stosuję ten produkt łącząc go razem z czystą witaminą E marki YNS.

  • 4 lutego 2020

    Lekki i przyjemny produkt. Stosuję jako dodatek do maski.

Copyright ©2016 - Sanaja - Wszelkie prawa zastrzeżone. All Right Reserved.

Sklep internetowy Shoper.pl / Kosmetyki Naturalne Sklep Internetowy Sanaja.pl

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl