Olej rycynowy nierafinowany 50ml

Producent / Marka: e-FIORE

Naturalny olej rycynowy do pielęgnacji skóry, włosów i rzęs. Doskonały surowiec do domowych kosmetyków. Wzmacnia i uelastycznia włosy, przyspiesza ich wzrost.

Cena: 12,99 zł 12.99 PLN
ilość Ilość szt.
  • brak towaru

Koszty i terminy dostawy Darmowa dostawa od 200 zł

  • Paczkomaty InPostPaczkomaty InPost 9,99 zł (1-2 dni robocze)
  • Pocztex 48h Kurier Pocztex 48 13 zł (1-2 dni robocze)
  • Kurier DPDKurier DPD 15,50 zł (1-2 dni robocze)
  • Czas dostawy jest orientacyjny i wynika ze średniego czasu dostaw.
    Zobacz wszystkie opcje dostawy

Opis

Dlaczego warto kupować w sklepie Sanaja.pl?

Bezpieczne zakupy

Dzięki certyfikatowi SSL wszystkie dane podawane podczas rejestracji i składania zamówienia, przesyłane są w postaci zaszyfrowanej.

Ekspresowa wysyłka

99% produktów dostępnych w sklepie, posiadamy fizycznie w magazynie. Zamówienia wysyłamy w ciągu 24 godzin od zaksięgowania wpłaty. Sprawdź terminy i koszty dostawy.

Gwarancja jakości

Gwarantujemy, że kosmetyki są świeże i oryginalne, wytworzone przez deklarowanych producentów.

Darmowa dostawa

Zrób zamówienie za 200 zł, a otrzymasz opcję darmowej dostawy (Paczkomaty InPost).

Wygodne płatności

Udostępniamy szybkie, bezpieczne płatności. Oferujemy również wysyłkę za pobraniem.

Opinie klientów

Olej rycynowy nierafinowany 50 ml

Naturalny olej rycynowy do pielęgnacji skóry, włosów i rzęs. Doskonały surowiec do domowych kosmetyków. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, posiada wygładzające i zmiękczające właściwości. Jest humektantem, poprawia nawilżenie skóry. Olej rycynowy ceniony jest za swoje właściwości ochronne w stosunku do naskórka, a w szczególności włosów. Wykazuje wysokie powinowactwo do keratyny. Pobudza do wzrostu cebulki włosów i rzęs. Uelastycznia je, sprawia, że stają się mocniejsze, mniej wypadają i ładnie się błyszczą.

Olej rycynowy pozyskiwany jest z rącznika pospolitego (ricinus communis) zwanego rycynusem w procesie wytłaczania na zimno jąder nasiennych. Surowy olej poddawany jest następnie procesowi oczyszczenia poprzez wygotowanie z wodą. Olej ma postać gęstej, jasnej cieczy.

Olej rycynowy jest jednym z nielicznych olejów, który może być używany jako emulgator. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów miesza się z wodą. Olej rycynowy działa jako bariera ochronna skóry, chroni ją przed szkodliwymi warunkami zewnętrznymi.

Olej ten jest również używany w masażu, aromaterapii, w produkcji preparatów do pielęgnacji włosów. Stanowi składnik szamponów, odżywek do natłuszczania skóry i włosów, kremów, służy do produkcji przejrzystych mydeł glicerynowych. Jest niezastąpiony w produkcji wyrobów mydlanych. Posiada właściwości pianotwórcze, z tego względu z powodzeniem może być stosowany jako uzupełnienie lub substytut oleju kokosowego lub oleju z pestek palmowych. W stężeniu 3 – 5% olej rycynowy daje obfitą pianę. Jest ponadto ważnym składnikiem kremów do golenia.

Olej rycynowy - Właściwości i działanie

  • Nawilża skórę.
  • Wygładza i zmiękcza skórę.
  • Przyspiesza wzrost włosów.
  • Uelastycznia i wzmacnia włosy.
  • Chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych.

Olej rycynowy - Zastosowanie

  • Na włosy - przed myciem, można łączyć z innym olejem np. arganowym, wcierać olejek w suche włosy, ewentualnie skórę głowy, pozostawić na co najmniej 1 godzinę, następnie umyć szamponem, olejek rycynowy stosowany systematycznie przyciemnia włosy.
  • Jako serum do rzęs - stosować przynajmniej raz dziennie na oczyszczone rzęsy, nakładać niewielką ilość olejku, pozostawić na całą noc.
  • Do skóry zanieczyszczonej - zmienionej chorobowo, tłustej, skłonnej do podrażnień, stosować na noc zamiast kremu, olejek nie zapycha porów, wygładza skórę, dobrze się wchłania, można łączyć z innymi olejami i kwasem hialuronowym.
  • Do leczenia zmian chorobowych skóry - liszajów, grzybic, rozstępów, stosować olej na wybrane partie ciała.

Bezpieczeństwo

  • 100% naturalny, nierafinowany olej rycynowy.
  • Nie zawiera SLS, SLES-ów, silikonów, parabenów i EDTA.
  • Nie zawiera produktów pochodzenia zwierzęcego.
  • Produkt nietestowany na zwierzętach.
  • Kosmetyk wegański.

Kosmetyk 100% naturalnyKosmetyk wegańskiNietestowany na zwierzętach

Dodatkowe informacje

  • Pojemność: 50 ml
  • Producent: e-FIORE
  • Komedogenny: Nie
  • Do cery: do wszystkich typów skóry, szczególnie tłustej
  • Do włosów: wszystkich typów włosów, zwłaszcza suchych, zniszczonych, matowych
  • Opakowanie: butelka z ciemnego szkła z pipetą i pompką

Skład produktu

Skład INCI: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Ciekawostka

Kosmetyki e-FIORE

Zaletą kosmetyków e-Fiore są przejrzyste i naturalne składy. Do ich produkcji wybierane są tylko bezpieczne surowce pochodzenia roślinnego. Nie zawierają one parabenów, syntetycznych barwników i szkodliwych substancji i są całkowicie naturalne. Kosmetyki e-FIORE powstają z czystych olejów roślinnych, maseł nierafinowanych, wyciągów z roślin, hydrolatów, w których składniki aktywne występują w możliwie największych stężeniach.

Produkty e-FIORE konserwowane są naturalnie, m.in solą morską, wyciągiem z pestek grejpfruta i glinkami. Zastosowane konserwanty są dopuszczalne przez jednostki certyfikujące, np. ECOCERT.

Wyszukiwane hasła

  • olej rycynowy do twarzy
  • olejek rycynowy na twarz e-fiore
  • olejek rycynowy na włosy
  • olejek rycynowy na rzęsy

Kosmetyki uzupełniające

Klienci, którzy kupili Olej rycynowy nierafinowany 50ml wybrali również poniższe produkty. Być może Ciebie również zainteresują i razem pozwolą stworzyć ciekawy i kompleksowy zestaw do codziennej pielęgnacji.

Kosmetyki podobne do wybranego

Poniżej znajdują się produkty będące w tej samej kategorii produktów co Olej rycynowy nierafinowany 50ml, bądź posiadające podobne działanie.

Opinie klientów - (0) [ Oceń produkt ]

Copyright ©2016 - Sanaja - Wszelkie prawa zastrzeżone. All Right Reserved.

Sklep internetowy Shoper.pl / Kosmetyki Naturalne Sklep Internetowy Sanaja.pl

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl